Veikkaan että kohta on uutinen tietokone.fi:ssä :)


---------- Edelleenlähetetty viesti ----------
Lähettäjä: Karkimo Ari <Ari.Karkimo@talentum.fi>
Päiväys: 26. maaliskuuta 2014 10.38
Aihe: VS: Lehdistötiedote: Keskiviikkona 26.3. vietetään kansainvälistä Asiakirjojen vapauspäivää
Vastaanottaja: Otto Kekäläinen <otto@fsfe.org>


Kiitos, päädyin kuitenkin käyttämään ruutukaappausta kampanjasivustolta.

 

-          Ari

 

Lähettäjä: otto@seravo.fi [mailto:otto@seravo.fi] Puolesta Otto Kekäläinen
Lähetetty: 26. maaliskuuta 2014 10:33
Vastaanottaja: Karkimo Ari
Aihe: Re: Lehdistötiedote: Keskiviikkona 26.3. vietetään kansainvälistä Asiakirjojen vapauspäivää

 

Hei!

 

Kiitos kun huomasit! Tuossa on uusi osoite: http://documentfreedom.org/artwork.fi.html

 

 

26. maaliskuuta 2014 10.14 Karkimo Ari <Ari.Karkimo@talentum.fi> kirjoitti:

Moikka!

Tiedotteen lopussa oleva kuvalinkki ei muuten toimi, 404:ää vain tarjoaa.

 

-          Ari K.

 

Lähettäjä: Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön (FSFE) Suomen tiimi [mailto:otto=fsfe.org@mail122.us2.mcsv.net] Puolesta Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön (FSFE) Suomen tiimi
Lähetetty: 25. maaliskuuta 2014 15:22
Vastaanottaja: Karkimo Ari
Aihe: Lehdistötiedote: Keskiviikkona 26.3. vietetään kansainvälistä Asiakirjojen vapauspäivää

 

LEHDISTÖTIEDOTE 25.3.2014 - JULKAISUVAPAA

Keskiviikkona 26.3. vietetään kansainvälistä Asiakirjojen vapauspäivää

Asiakirjojen vapauspäivällä lisätään tietoisuutta eri tiedostomuotojen yhteentoimivuudesta ja avattuavuudesta eri valmistajien ohjelmissa. Tällä hetkellä merkittävä määrä tietokoneiden käyttäjien tiedostoja on panttivankina valmistajakohtaisissa tiedostomuodoissa, ja käyttäjien on pakko maksaa tallennusmuodon tekijälle, jotta saa tiedostot avattua, koska kyseiset valmistajakohtaiset tiedostomuodot eivät aukea muilla ohjelmilla. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä huonommaksi tilanne voi muuttua käyttäjän näkökulmasta. Jo nyt on tiedossa paljon tapauksia, joissa käyttäjät eivät voi lainkaan avata tiettyjä tiedostoja koska ohjelman alkuperäinen valmistaja on mennyt konkurssiin, kadonnut tai yksinkertaisesti lopettanut tietyn ohjelmiston myynnin, jolloin käyttäjällä ei ole mitään kohtuullista tapaa saada vanhoja tiedostojaan enää auki.

 

Ratkaisu asiaan on käyttää tiedostomuotoja, jotka ovat avoimesti standardoituja ja joiden käyttö ei ole riippuvaista yksittäisestä ohjelmistotoimittajasta. Avoimet standardit ovat standardeja, jotka ovat julkisia ja vapaasti kaikkien käytettävissä. Ne edistävät reilua kilpailua, parantavat eri ohjelmistojen yhteensopivuutta sekä varmistavat että avoimia standardeja noudattavat tiedostot voidaan avata lukuisilla eri ohjelmilla kymmenienkin vuosien päästä tulevaisuudessa. Esimerkkejä avoimesti standardoiduista tiedostomuodoista on mm. HTML, Open Document Format, PDF/A, JPG ja PNG. Teemapäivällä pyritään edistämään avointen standardien tuntemusta ja käyttöä niin tavallisten ihmisten kuin yritystenkin keskuudessa.
 


Asiakirjojen vapauspäivää juhlitaan ympäri maailmaa ja sen taustalla on Free Software Foundation Europe. FSFE on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää tietokoneiden käyttäjien vapauksia käyttää, tutkia, jakaa ja parantaa käyttämiään vapaita ohjelmistoja. Yksi FSFE:n monista kampanjoista on Asiakirjojen vapauspäivä, jolloin vapaaehtoiset ympäri maailmaa järjestävät avoimiin standardeihin liittyviä erilaisia tapahtumia. Erityisen suosittuja ovat erilaiset puhetilaisuudet ja työpajat, joissa avointen standardien toimintaa esitellään käytännössä. Suosittuja ovat myös erilaiset juhlatilaisuudet, joissa kohokohtana on jo perinteeksi muodostunut Asiakirjojen vapauspäivä -kakku.  

 

FSFE kutsuu kaikki avoimista standardeista kiinnostuneet osallistumaan Asiakirjojen vapauspäivän tapahtumiin. Mikäli lähistöltä ei löydy yhtään tapahtumaa, niin kuka tahansa voi järjestää sellaisen halutessaan myös itse. Oma tapahtuma kannattaa käydä rekisteröimässä FSFE:n avointen standardien kampanjasivulle osoitteessa www.documentfreedom.org. Viime vuonna Asiakirjojen vapauspäivää juhlittiin 59:ssä eri tapahtumassa yli 30:ssä maassa.

 

Linkkejä:

Kampanjasivusto

 

FSFE:n kotisivut

 

Avoimet standardit

 

Vuoden 2013 kampanjaraportti

 

Lisätietoja suomeksi

  Otto Kekäläinen

  FSFE, Suomen koordinaattori

 

  Timo Väliharju

  Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry

 

Lisätietoja englanniksi

Free Software Foundation Europe e.V.

 

Schönhauser Allee 6/7

10119 Berlin

Germany

 

Toimituksille

Julkaisukelpoisia kuvia voi ladata osoitteesta:

 

 

Annamme mielellämme lisätietoja sähköpostitse ja puhelimitse.

Viesti on lähetetty suomalaisille toimituksille ja toimittajille, jotka seuraavat yhteiskunnallisia asioita tai tekniikkaa. Jos et halua meiltä enää postia osoitteeseen ari.karkimo@tietokone.fi, eroa tiedotuslistalta avaamalla linkki http://seravo.us7.list-manage.com/unsubscribe?u=67b977fbe9426922f8915ed1a&id=b012e1f093&e=ac495778bd&c=9cd5723431
 



 

--




--
Otto Kekäläinen                   []         otto@fsfe.org
Finnish Team Coordinator        [][][]  finland@fsfe.org
Free Software Foundation Europe   ||      +358 44 566 2204